Vianoce sa blížia a vám dochádzajú nápady na darčeky? Siahnite po jednej z krásnych kníh ako Zlatá Banská Štiavnic, Svieži Liptovský Mikuláš, Kráľovský Kežmarok a Krásna Bytča. Prečo je edícia Moderná kniha skvelým nápadom na vianočný darček?

Pre každého

Dostať knihu pod stromček je možno pre niekoho veľké klišé, pre niekoho nevyhnutnosť, pre mnohých príjemné potešenie. Nie každému sa dokážeme trafiť do vkusu, preto sú tu neutrálne témy, ako napríklad slovenské mestá. Edícia Moderná kniha je preto ako stvorená pre všetkých vyššie menovaných. Ak si niekto obľúbil Liptovský Mikuláš, Kežmarok, Banskú Štiavnicu alebo Bytču, určite sa mu naša kniha bude páčiť. Čitateľ vďaka nej objaví aj netušené zákutia týchto miest a určite dostane chuť sa sem niekedy vrátiť.

Pre milovníkov cestovania

Cestovanie po Slovensku bolo v posledných rokoch tak povediac vynúteným trendom. Áno, niekto stále radšej spoznáva zahraničné destinácie, ale každý musí uznať, že Slovensko je krásne, aj keď často nevieme, aké poklady skrýva. A kto povedal, že popri cestovaní do zahraničia sa nemôže objavovať aj krása nášho domova? Pre milovníkov cestovania preto odporúčame edíciu Moderná kniha ako jedinečnú inšpiráciu, kam sa vybrať počas voľného víkendu.

Pre domácich

Monografií o slovenských mestách vyšlo veľa. Staršie vydania sú fajn, ale málokedy sú ešte dostupné. Publikácie z edície Moderná kniha vyšli v roku 2021, sú teda čerstvé s aktuálnymi, ale aj historickými fotografiami. A dokonca aj od miestnych fotografov, ktorí svoje mesto poznajú najlepšie. Ak teda v rodinnej knižnici chýba kniha o rodnom meste, netreba s nákupom váhať.

Pre veľmi moderných

Vraj je pre nich kniha zastaralé médium. Dovolíme si nesúhlasiť. Knihy sú večné… Ale aj pre takýchto pesimistov je edícia Moderná kniha veľmi dobrý nápad na darček. Nie je to totiž obyčajná kniha, v ktorej sa „iba“ listuje. Okrem fotografií a informácií tu nájdete aj QR kódy, do ktorých sú zabudované súradnice. Razom sa tak môžete pri „obyčajnej“ knihe zabaviť aj s modernými technológiami. Zoberte si do ruky mobil, nasnímajte QR kód a ocitnite sa priamo na mieste, kde stál fotograf, keď zachytával jedinečnosť okamihu.

Milí čitatelia, cestovatelia a milovníci Slovenska, prajeme Vám Veselé Vianoce 😊 a do nového roka kopec skvelých zážitkov.