Leto a cestovanie jednoducho patria k sebe. Dovolenkári síce vyhľadávajú miesta pri vode a rozhorúčené mestá si nechávajú na chladnejšie dni, ale máme pre vás pár tipov, ako si užiť mesto aj v lete.

Počas horúceho leta sa dá schladiť aj priamo v mestách. Vďaka Modernej knihe si môžete ľahšie plánovať návštevy. V knihe nájdete nielen kvalitného sprievodcu historickými časťami, ale aj dobré tipy ako si mesto užiť z viacerých hľadísk. V edícii Moderná kniha vám vždy ukážeme, že mesto nie je len centrum, ale aj veľa neobjavených častí a zákutí. Nemusíte si užívať len ako turista, môžete objaviť aj domáckejšie prostredie.

Krásna Bytča

Rozhodne sa oplatí navštíviť malú mestskú plaváreň, ktorá vám poskytne osvieženie. Ak chcete zažiť viac prírody, odporúčame mestskú časť Beňov. Svoj čas môžete v meste stráviť aj v príjemnom prostredí oddychovej zóny Na Kaplnke. A ak vás to viac ťahá do prírody, neďaleké Súľovské skaly vám poskytnú všetko, čo potrebujete.

Svieži Liptovský Mikuláš

Okolie Liptovského Mikuláša ponúka skvelé aquaparky, ale čo takto si dopriať trochu adrenalínu v Areáli vodného slalomu? Osvieženie je v tomto prípade zaručené. Najväčšou známou vodnou plochou je samozrejme Liptovská Mara s obšírnou ponukou možností, ako tu tráviť voľný čas. Schladenie vám ponúknu aj jaskyne Demänovskej doliny.

Kráľovský Kežmarok

V okolí Kežmarku je viacero prírodných termálnych prameňov, ale priamo v meste sa nachádza kúpalisko, resp. bazén s morskou soľou. Veľmi príjemná je aj obľúbená rekreačná zóna Rybník Zlatná, ku ktorej sa dostanete pohodlnou cyklotrasou. Letné ochladenie môžete nájsť aj pod stromami v Lesoparku Sever. A samozrejme, na skok od Kežmarku nájdete Tatry alebo aj Pieniny.

Zlatá Banská Štiavnica

V Banskej Štiavnici by ste mali rozhodne vyskúšať niektoré tajchy. Tieto vodné nádrže poskytujú v lete dokonalé osvieženie. Najznámejší tajch s možnosťou rekreácie je jazero Počúvadlo. Ale krásne prostredie poskytujú napríklad aj Klinger či  Veľká Vodárenská.